5 ani de la mutarea la cele vesnice a Arhiepiscopului Iakovos al Americii

Lacasuri Ortodoxe: din SUA

Clerului Arhiepiscopiei Ortodoxe grecesti a Americii

”Hristos a inviat din morti,
Cu moartea pre moarte calcand,
?i celor din morminte, viata daruindu-le!”



Dragii mei,
Hristos a inviat!

Sambata din 10 aprilie 2010 marcheaza implinirea a 5 ani de la mutarea la cele vesnice a iubitului nostru predecesor, regretatul Arhiepiscop Iakovos.

Din momentul in care a ajuns in mijlocul acestei natiuni, in primavara anului 1939, Inaltpreasfintia Sa a lucrat indelung si cu greu, conducand comunitatea noastra alcatuita din imigranti, prin acest curent al societatii americane.

in mare masura, un campion al drepturilor civile si religioase de-a lungul anilor, acesta a slujit cu credinta, distinctie si daruire exemplara ca Primat al Americii din Sud si Nord, peste 37 ani, si cu adevarat conform cuvintelor Sfantului Apostol Pavel, luptand lupta cea buna, el a terminat cursa, pastrand aici credinta.

Ca o recunoastere a acestei aniversari, as dori sa apelez la toate parohiile Sfintei noastre Arhiepiscopii a Americii, sa oficieze o slujba de pomenire a celor 5 ani, dupa incheierea Sfintei Liturghii, in ziua de duminica, 18 aprilie 2010, rugandu-l pe Atotputernicul Dumnezeu sa ii dea odihna vesnica sufletului acestui lucrator neobosit in Via Domnului.

?i aceasta sa fie nu doar o ocazie de a ne ruga pentru odihna sa vesnica, ci, de asemenea, o ocazie pentru a multumi lui Dumnezeu pentru binecuvantarea Bisericii noastre cu un astfel de distins cleric, care a marcat vietile a nenumarati indivizi. Vesnica lui pomenire!

Cu dragoste si iubire in Domnul cel inviat,
+ DEMETRIOS
Arhiepiscopul Americii

– o scrisoare a George Strickland, Ph.D. Northfield, Minnesota – pentru Lacasuri Ortodoxe

…acum, doar pe Lacasuri Ortodoxe.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.