7 ani de la trecerea la Domnul a Pr. Prof. Petre David

7 ani de la trecerea la Domnul a Pr. Prof. Petre David

Zeci de profesori de teologie din tara, studenti si credinciosi au participat astazi, 27 mai 2010, la Slujba Parastasului pentru Parintelui Profesor Petre David, la implinirea a 7 ani de la trecerea la Domnul. Slujba a avut loc la Biserica „Sfanta Ecaterina”, Paraclisul Facultatii de Teologie din Capitala si a fost oficiata de Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar patriarhal, informeaza Radio TRINITAS.


La final, personalitatea Parintelui a fost evocata de parintele prof. ?tefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucuresti:

„A slujit invatamantul din prima zi in care a pasit in Facultate. inainte de aceasta a slujit in cadrul Patriarhiei. A tinut foarte mult la ceea ce se cheama ‘tiparul romanesc’, s-a identificat cu el si avea un respect deosebit fata de toti carturarii neamului nostru. Contemporanii il cunosteau si il apreciau. Avea deschise usile tuturor oamenilor de cultura din capitala, iar lucrul acesta, mai ales la vremea aceea, era de folos invatamantului teologic romanesc. Mai presus de toate a fost iubit de studenti” – informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.