EXCLUSIV: Interviu AUDIO, de exceptie, despre parintele Sofian Boghiu (la 8 ani de la mutarea sa la Domnul)

EXCLUSIV: Interviu AUDIO, de exceptie, despre parintele Sofian Boghiu (la 8 ani de la mutarea sa la Domnul)

Pe crucea de la capataiul mormantului Parintelui Sofian Boghiu se poate vedea o fotografie a parintelui pictand, iar mai jos se afla textul: "Aici odihneste robul Lui Dumnezeu Arhimandritul Sofian Boghiu, pictor bisericesc".

Cei care l-au cunoscut, insa, spun despre parinte ca la fel de frumos precum icoanele, picta si sufletele celor pe care ii intalnea, le dadea ceva din personalitatea si din bunatatea sa, pentru ca in primul rand, "duhovnicul Bucurestilor" – cum mai era numit – nu dorea sa supere pe nimeni.


Amprenta sa de bun preot si pictor, a pus-o si asupra Bisericii Podeanu din Bucuresti, unde a hotarat ca trebuie sa infrumuseteze racla cu Moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul cu o icoana creata de mainile sale.
Despre Parintele Arhimandrit Sofian Boghiu, vorbeste intr-un interviu acordat in exclusivitate Lacasuri Ortodoxe, Parintele Iconom Stavrofor Vasile Ailioaei, parohul Bisericii Podeanu din Bucuresti.

iPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, spunea la ora trecerii la Domnul a Parintelui Sofian, intr-un mod remarcabil:

“Parintele Sofian a plecat la Cer. imparatia cea de sus se imbogateste cu un pamantean. Pamantul, in logica lumii, este mai sarac cu un om ceresc. Dar omenirea, in logica credintei, devine mai bogata, caci acolo sus, un rod al ei, gasindu-si odihna, se osteneste in rugaciune pentru oameni.”

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.