Renumitul Prof. Dr. Christos Yannaras din Atena, in New York – “Doctor Honoris Causa”

Renumitul teolog ortodox, profesor si filozof Dr. Christos Yannaras din Atena, Grecia, a ajuns la New York, pe 12 septembrie 2010, si calatoreste in Eparhia De Vest a Americii, in perioada 16-24 septembrie 2010.
In data de 14 septembrie, la sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, Profesorului Dr. Christos Yannaras i s-a acordat tilul de "Doctor Honoris Causa", de catre Seminarul Teologic Sfantul Vladimir.

©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Profesorul Dr. Christos Yannaras, autor a peste 30 de carti, si profesor emerit de filozofie la Universitatea de ?tiinte Sociale si Politice din Atena – Panteion, “estepentru mai multe decenii cel mai prolific si original scriitor contemporan ortodox din Grecia… [si] probabil, unul dintre cei mai importanti filosofi crestini ai Europei", potrivit dr. Rowan Williams, Arhiepiscopul de Canterbury.

in timpul calatoriei sale pe intreg teritoriul West Coast, Dr. Yannaras se va intalni cu clerul si va prezenta urmatoarele cursuri:
– Bay Area – "Oricine Ma vazut pe Mine, L-a vazut pe Tatal" (Ioan 14:9),
– California de Sud – "Limitele Bisericii si de ce o schisma in crestinism?"
– Los Angeles – "Poate Biserica sa supravietuiasca intr-o cultura individualista?"

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.