publicat în: Arhivă

Procedurile de canonizare a Papei Ioan Paul al II-lea s-au accelerat

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Procedurile de canonizare a Papei Ioan Paul al II-lea s-au accelerat

Procedurile care conduc la canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea, decedat in data de 2 aprilie 2005, s-au accelerat recent, a declarat sambata, dupa discutiile de la Vatican cu Papa Benedict al XVI-lea, presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


"Ne-am exprimat speranta ca procesul va continua, si cele mai recente semnale indica faptul ca procesul a fost accelerat recent", a declarat acesta reporterilor, aflandu-se la Roma cu ocazia celei de-a 32-a aniversari de la alegerea lui Ioan Paul II-lea, papa polonez devenit foarte popular in timpul papalitatii sale, lungi de 27 de ani.

Ziarul italian “Il Giornale” a raportat in aceasta saptamana ca a avut confirmarea medicala a primei minuni infaptuite de Papa Ioan Paul al II-lea, un pas esential pe calea beatificarii si canonizarii Papei – care ar putea avea loc "in urmatoarele saptamani".

intrebat despre acest subiect, un purtator de cuvant al Vaticanului a refuzat sa comenteze.

De la inceputul anului, au existat speculatii in Polonia cu privire la posibila beatificare a lui Ioan Paul al II-lea, legate de marcarea acestei aniversari (16 octombrie 1978), iar o Liturghie a fost celebrata sambata, 16 octombrie 2010, la Vatican.

Procesul care conduce la canonizare, o recunoastere oficiala a unei persoane ca sfant, de catre Biserica Romano-Catolica, este de obicei foarte indelungat si ia mai multi ani.

Sambata, Papa Benedict al XVI-lea l-a felicitat pe Komorowski pentru canonizarea lui Soltys Stanislaw, un preot polonez din secolul XV, alaturi de cinci alti sfinti – dintre care, unul in Australia – care a avut loc duminica.

"Maine, Polonia va avea un nou sfant", declara Papa, cu o zi inainte, la Vatican.

Pentru ceremonia canonizarii, aproximativ 50.000 de credinciosi erau asteptati in aceasta duminica in piata din fata Bazilicii Sf. Petru din Roma.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010