Liturghie arhiereasca la Catedrala din Ramnic / septembrie 2012

Liturghie arhiereasca la catedrala din Ramnic septembrie 2012 slideLa Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, in data de 9 septembrie 2012, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă a luat parte și Chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim a ținut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre Jertfa mântuitoare și importanţa Sfintei Cruci în viaţa creştinilor care, prin răstignirea Domnului pe ea, a devenit altarul prin care Hristos a săvârşit răscumpărarea şi împăcarea oamenilor cu Dumnezeu. „De aceea, a încheiat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop, pentru Mântuitorul Hristos, Crucea a fost nu numai instrumentul pătimirii şi altarul jertfei Sale, ci şi mijlocul proslăvirii Lui, în firea omenească cu care a pătimit”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim l-a hirotesit întru arhidiacon pe părintele diac. Marius Moscalu pe seama Catedralei Arhiepiscopale, pentru slujirea diaconească şi activitatea administrativă desfăşurată în cadrul Centrului Eparhial. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul l-a felicitat pe părintele arhidiacon Marius Moscalu pentru distincţia primită, amintind că această slujire diaconească presupune o misiune deosebită în lucrarea Bisericii.

La Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea au participat numeroşi credincioşi din municipiu.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.