Episcopul Inochentie, fost Episcop de Cherson, a sosit in Vilnius

Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana

 Episcopul Inochentie

Video: Episcopul Inochentie (Vassiliev), fostul Episcop de Cherson, adresandu-se credinciosilor din Vilnius, Lituania, la scurt timp dupa sosirea sa.

associated


Reamintim ca la Moscova, in data de 24 decembrie 2010, sub presedintia Patriarhului rus Chiril, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse l-a numit Episcop de Cherson pe Nestor (Sirotenko), responsabil cu administrarea comunitatilor Patriarhiei Moscovei in Franta, Elvetia, Spania si Portugalia.

Episcopul Inochentie (Vassiliev), fostul arhiepiscop de Cherson, a fost numit in aceeasi zi, Arhiepiscop de Vilnius si Lituania, inlocuindu-l astfel pe episcopul Hrisostom, care a cerut sa se pensioneze. Episcopul Nestor a mai primit, de asemenea, administrarea provizorie a comunitatilor Patriarhiei Moscovei, din Italia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.