publicat în: Arhivă

La Bobalna va avea loc slujba parastasului de un an a Parintelui Ioan Sabau

Maine, sambata, 13 februarie 2010, va fi oficiata slujba parastasului pentru Parintele Ioan Sabau, in localitatea Bobalna, jud. Hunedoara.

"Preot plin de jerfta, duhovnic umplut de har, ziditor neobosit de biserici", dupa cum afirma in urma cu un an publicatia Hunedoreanul (editia din 19 feb. 2009), Parintele Ioan Sabau a fost "unul dintre marii preoti ai Ardealului. S-a nascut pe meleagurile hunedorene, dar de numele sau s-au legat sperantele a mii de credinciosi din toata tara.


Parintele Ioan Sabau, din satul Folt, s-a ridicat la Domnul, Cel pe care l-a slujit de-a lungul intregii sale vieti, in data de 16 februarie 2009.

"Zeci de preoti si sute de credinciosi din toate partile Ardealului au vegheat, s-au rugat si au plans ieri la capataiul parintelui Ioan Sabau", relata aceeasi publicatie. Ceremonia de inmormantare, gazduita de bisericuta din Bobalna, recladita si pastorita de marele duhovnic, a fost oficiata de un numar impresionant de preoti veniti din trei episcopii ortodoxe: Arad si Hunedoara, Alba Iulia si Cluj."

Slujba religioasa a fost condusa atunci de episcopul ortodox al hunedorenilor, Prea Sfintitul Timotei.

Maine, slujba parastasului, la implinirea unui an, va fi oficiata, conform informatiilor primite din partea unui corespondent Lacasuri Ortodoxe in zona, de catre Arhiepiscpul Albei, Andrei Andreicut, alaturi de alti doi episcopi: Gurie al Devei si Daniil de Vraset din Serbia.

"Anul trecut am fost la inmormantarea dumnealui. A fost ca la Inviere… Am cantat in plina iarna Hristos a inviat! Tare fain o fost totul, incat parca nu eram la inmormantare ci la nunta. Cred ca o fost nunta parintelui Ioan Sabau cu Hristos Domnul!" ne relateaza S. Mihaela, amintindu-si ceremonia inmormantarii parintelui.

(FOTO Hunedoreanul)

©autor KSLCatalin / publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 4 /2010