Casa parinteasca a Patriarhului Pavle din satul Ku?anci va fi transformata in Manastire si azil

Casa parinteasca a Patriarhului Pavle din satul Ku?anci a fost rascumparata de un intreprinzator si daruita Bisericii Ortodoxe Sarbe.

Cel mai probabil casa va fi transformata in Manastire pe langa care va activa un azil pentru batrani si nevoiasi.


Conform unor informatii neoficiale, de la casa in care s-a nascut Patriarhul s-a pastrat doar fundatia.

Episcopul Savva de Slavonsk a anuntat Sinodul Bisericii Ortodoxe Sarbe despre cumpararea casei si despre intentiile sale de a fonda o manastire, iar mai tarziu sa deschida si un azil pentru batrani.

Biserica „Sf. Apostoli Petru si Pavel", unde in 1914 a fost botezat Goiko Stoicevici, viitorul Patriarh Pavle, a fost aruncata in aer de catre croati in 1991, desi nu au fost niciun fel de lupte in apropiere.

Conform binecuvantarii Episcopului Savva de Slavonsk, se pregatesc actele necesare pentru reconstructia Bisericii.

BISERICA ORTODOXA A REPUBLICII MOLDOVA

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE! Nu trebuie sa achiti singur, orice suma fiind binevenita!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.