Boboteaza la Tulcea: 2010

in frumoasa traditie a anilor anteriori, Episcopia Tulcii a serba la data de 6 ianuarie 2010, praznicul Botezul Domnului sau Boboteaza.
Toate parohiile din cuprinsul Episcopiei Tulcii oficiaza la data de 6 ianuarie slujba Sfintei Liturghii, urmata imediat de savarsirea slujbei Aghezmei celei Mari, iar acolo unde exista posibilitate, conform vechilor practici, aceasta randuiala se oficiaza langa un luciu de apa sau direct pe malul Dunarii.


Preasfintia Sa Visarion a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca la Catedrala Episcopala.
La bisericile parohiale din municipiul Tulcea, incepand cu primele ore ale diminetii de 6 ianuarie, s-a oficiat slujba Sfintei Liturghii, apoi slujba Aghezmei celei Mari, dupa care moment, cortegiile formate la bisericile centrale din oras au pornit catre Catedrala episcopala ,,Sf. Nicolae”, de unde la ora 12:30, o procesiunea majora formata aici, a trebuit sa ajunga la ora 13:00 la nava Republica stationata pe faleza Dunarii.

Mentionam ca procesiunea a fost condusa de insusi intaistatatorul Eparhiei Tulcii, Preasfintitul Parinte Visarion, si s-a desfasurat pe traseul str. Progresului, str. Frumoasa, str. Babadag, str. Unirii, Faleza.

Dupa oficierea slujbei Aghezmei celei Mari si momentul aruncarii in apele Dunarii a crucii de lemn impodobita cu busuioc, Preasfintitul Parinte Visarion a rostit un cuvant de invatatura prilejuit de importanta sarbatorii.

Credinciosii participanti au putut astfel sa se bucure atat de sentimentul comuniunii crestine din timpul desfasurarii procesiunii religioase, cat si de darurile binefacatoare ale Aghezmei Mari.
Seara P.S. Sa a oficiat Vecernia si Litia in biserica Buna-Vestire.

ALBUM FOTO:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.