Preasfintitul Gurie, Episcopul ales al Devei si Hunedoarei si-a lua ramas bun de la credinciosii Bisericii din Oltenia, dupa o slujire de aproape 20 de ani

in duminica „Duminica bogatului caruia i-a rodit tarina” catedrala mitropolitana Sfantul Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir din Craiova a devenit neincapatoare, sute de credinciosi au venit pentru a-si lua ramas bun de la Preasfintitul Gurie, Episcopul ales al Devei si Hunedoarei, dupa o slujire de aproape 20 de ani pe ogorul Bisericii Dereptmaritoare din Oltenia.


Sfanta Liturghie a fost oficiata de inalt Preasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei si de PS Gurie, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

Dupa cuvantul de invatatura, IPS Irineu a tinut sa-i multumeasca Preasfintitului Episcop pentru frumoasa colaborare, urandu-i totodata succes in viitoarea misiunea care il asteapta la Deva: „Noi am rugat pe bunul Dumnezeu in aceasta sfanta duminica, ultima a Preasfintitului Gurie ca episcop vicar al nostru, sa-i daruiasca arhipastorie bogata si plina de succes. Evident ca el va fi vecinul nostru si pentru a merge la Bucuresti tot pe aici va trece. il vom insoti in rugaciunile noastre si, ori de cate ori va fi nevoie, vom fi alaturi de el pentru ca Episcopia ce i-a fost incredintata sa sporeasca in bine. Preasfintia voastra, mergeti in pace si sa stiti ca Biserica din Oltenia va poarta in suflet si in rugaciune”.

„in inima mea Oltenia are un loc special”

PS Gurie a adresat de asemenea celor prezenti cateva cuvinte de bun ramas, multumindu-le tuturor oltenilor pentru anii pe care i-a petrecut in mijlocul Mitropoliei lor: „Sunt coplesit de emotie. intai de toate as dori sa-i multumesc inalt Preasfintitului Parinte Irineu pentru dragostea cu care m-a inconjurat in cei 20 de ani de cand il cunosc. Apoi, gandul meu se indreapta catre preotii din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei care mi-au fost aproape si cu care am slujit in 21 de de cand am venit eu la Craiova. Un gand de multumire si de dragoste indrept catre toti lucuitorii Craiovei.

Am avut momente de mare bucurie, dar si incercari, insa nu-mi aduc aminte decat de momentele frumoase, de clipele in care am simtit cu adevarat credinta puternica a oltenilor, dragostea cu care inconjoara preotia, pe arhierei si Biserica noastra Ortodoxa. in aceste momente, cand ma despart doar cateva zile pana la momentul in care voi fi instalat la Deva doresc sa multumesc tuturor si sa le spun ca ii port in suflet pe toti, ma voi ruga mereu pentru preotii si pentru credinciosii Arhiepiscopiei Craiovei si in inima mea Oltenia are un loc special. Chiar daca sunt nascut in Ardeal, mai mult de jumatate din anii vietii mele i-am petrecut aici, in mijlocul dumneavoastra”, a incheiat cu emotie Preafintitul Gurie, Episcopul ales al Devei si Hunedoarei.

Preafintia Sa va fi inscaunat la Deva in urmatoarea Duminica, ultima din luna noiembrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.