publicat în: Arhivă

Ziua de nastere a IPS Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului

In data de 12 octombrie 2009, in cadrul unor manifestari care au debutat cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in Catedrala Mitropolitana, continuand, mai apoi, cu slujba de Te Deum in Capela Mitropolitana din cadrul Facultatii de Teologie „Andrei ?aguna” din Sibiu, credinciosii, corpul preotesc si didactic al Mitropoliei, studentii si colaboratorii Centrului Arhiepiscopesc Sibiu au tinut sa praznuiasca ziua de nastere a inaltpreasfintiei Sale Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.


intr-o atmosfera duhovniceasca si familiala, marea familie diecezana s-a bucurat sa aiba in mijlocul sau pe cel omagiat, rugaciunile si cantarile liturgice fiind cele care au inaltat inimile catre Dumnezeu, multumind astfel pentru darul de pret pe care l-a daruit Bisericii dreptmaritoare prin prezenta inaltpreasfintiei Sale in viata duhovniceasca a ortodocsilor romani din Ardeal si nu numai.

in cadrul slujbei de Te Deum, la care a participat un mare numar de credinciosi, consilieri, protopopi, preoti si studenti teologi, Preasfintia Sa, PS Andrei Fagarasanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a postfatat rugaciunea liturgica printr-un cuvant de bucurie la o astfel de zi. inaltpreasfintitul Laurentiu a adresat celor prezenti un cuvant de multumire pentru urarile primite si pentru prezenta atat de numeroasa si calda, cu adevarat asemenea unei mari si unite familii.

Fie ca si anii care vor urma sa aduca aceeasi bucurie duhovniceasca, aceeasi apropiere sufleteasca intre Arhiereu si pastoritii sai, spre slava lui Dumnezeu si intarirea poporului binecredincios!