Inmormantarea pr. Nicodim Brezeanu din Ramet-Bradesti

IPS Andrei a oficiat astazi 19 octombrie 2009, de la ora 12.00 slujba inmormantarii Parintelui Nicodim Brezeanu, parohul din localitatea Ramet-Bradesti.
Parintele Brezeanu s-a nascut la 13 mai 1927 in judetul Prahova si a primit la botez numele de Nicolae. A fost casatorit, a avut 3 copii si a fost de profesie inginer in Bucuresti.


in anul 1996 la praznicul Bunei Vestiri a fost calugarit de catre IPS Andrei in Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, primind numele de Nicodim si apoi hirotonit preot pentru parohia Ramet-Bradesti si Valea Izelului.

in acelasi an sotia parintelui a intrat in obstea manastirii de la Dumbrava, iar in anul urmator a fost calugarita cu numele de Evghenia.

Parintele Nicodim a pastorit cu multa ravna in cele doua parohii si a restaurat bisericile din aceste localitati.

Dupa o lunga suferinta a trecut la Domnul vineri in data de 16 octombrie 2009 la varsta de 82 de ani.
Slujba inmormantarii a avut loc la manastirea Dumbrava unde parintele Nicodim a si fost inmormantat.

Dumnezeu sa-l odihneasca impreuna cu sfintii Sai.
Vesnica lui pomenire.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.