PS Iustinian Chira Doctor Honoris Cauza al Universitatii

Despre importanta simpozionului de la Alba Iulia si despre acordarea titlului de Doctor Honoris Causa PS Iustinia Chira ne-a vorbit inaltpreasfintitul Andrei al Alba Iuliei:

„in fiecare an la sarbatoarea Sfintilor Ardeleni se organizeaza festivitati de natura duhovniceasca deosebite. in ziua din ajun totdeauna se face un simpozion, in anul acesta simpozionul are genericul „Sfantul Ierotei, episcop de Alba Iulia”.


Dupa ce oameni cunoscatori intr-ale istoriei isi vor spune punctul de vedere, in partea a doua a simpozionului sau legat de simpozion va avea loc o festivitate aparte, i se va acorda titlul de Doctor Honoris Cauza al Universitatii din Alba Iulia Preasfintitului Episcop Iustinian al Maramuresului si Satmarului.

De ce Preasfintitului Iustinian? Pentru ca Preasfintitul Iustinian prin toata activitatea lui si prin statura lui duhovniceasca este un marturisitor pentru Ortodoxie.

ii sarbatorim pe 21 pe marturisitorii pentru Ortodoxie, insa sa ne fie permis sa spunem ca si Preasfintitul Iustinian la masura dansului este un marturisitor pentru Ortodoxie. S-a dedicat slujirii lui Dumnezeu total din tineretea lui si Manastirea Rohia, in care a fost staret peste treizeci de ani este duhovniceste pecetluita de felul de a fi al Preasfintitului Iustinian.

Mai apoi, ca Episcop Vicar la Cluj si ca Episcop titular al Maramuresului si Satmarului. S-a dovedit un parinte spiritual de mare anvergura. Are situl dansului de a face administratie, are in suflet o teologie a dragostei si a ingaduintei, nu ia masuri dure, aspre dar ajunge la tinta cu masurile duhovnicesti pe care le impune in eparhia dansului. Ar fi foarte multe de spus si la simpozion se vor spune, adica in Laudatio ce i se va face atunci cand i se va oferi titlul de Doctor Honoris Causa se vor spune mai multe. Rezumatul ar fi acesta venerabilul Episcop Iustinian la varsta de 88 ani este un marturisitor pentru Ortodoxia ardeleana.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.