Arhiepiscopul Ilarion isi scrie muzica pe portative desenate de el, in salile de asteptare

Presedintele Departamentului pentru Relatii Externe al Biserica de pe langa Patriarhia Moscovei, Arhiepiscopul Hilarion de Volokolamsk, a marturisit ca trebuie sa-si scrie compozitiile sale muzicale, intr-un regim special, datirat lipsei absolute de timp.


"Le-am scris repede, de multe ori pe apucate, fiindca nu am un timp alocat special compozitiei muzicale. Unele compozitii au fost scrise in avioane, in salile de asteptare, pe ghemotoace de hartie pe care le aveam la indemana", a declarat Arhiepiscopul Hilarion intr-un interviu publicat in Pravoslavnaia Moskva, din luna august.

Acesta a mai spus, "nu e nevoie de conditii ideale pentru munca de creatie, pentru a deveni teolog sau compozitor."

"Cand o persoana scrie, este un impuls creator. in primul rand scrii cartea, apoi te gandesti cum s-o publici, si dupa ce ai publicat-o incepe sa aiba un traseu propriu. Acelasi lucru se intampla cu muzica", a spus arhiepiscopul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.