Pr. Paroh Marian Ciocanel a primit distinctia de Iconom Stavrofor –  praznicul Inaltarii Sfintei Cruci in Parohia Comana, judetul Giurgiu 2009

Anul acesta, la praznicul inaltarii Sfintei Cruci, in Parohia inaltarea Sfintei Cruci din com. Comana, jud. Giurgiu au avut loc mai multe evenimente cu prilejul implinirii unui an de slujire in frumoasa biserica de lemn ridicata aici din voia Lui Dumnezeu si cu binecuvantarea P.S.Ambrozie, episcopul Giurgiului.


Biserica de lemn cu hramurile “Inaltarea Sfintei Cruci”, “Sfantul Ioan Rusu” si “Sfanta Cuvioasa Xenia din Sankt Petersburg” a devenit neincapatoare odata cu savarsirea slujbelor de seara din ajunul sarbatorii si, de asemenea, in ziua praznicului.

Dupa savarsirea slujbei aghiazmei celei mici, credinciosii au participat la slujba Vecerniei Mari cu Litie, rugandu-se alaturi de preoti intr-o stare de bucurie negraita.

Procesiunea de inconjurare a sfantului lacas cu Evanghelia, racla cu moastele Sfantului Ioan Rusul existente in biserica si Sfanta Cruce au inaltat sufletele celor prezenti asfel incat bucuria si frumusetea intregii slujbe din ajun nu pot fi descrise pe deplin.

Pe un covor de flori, copiii purtand faclii aprinse, impreuna cu preotii si credinciosii, au inconjurat sfanta biserica marturisind credinta in Hristos Cel rastignit pe Cruce si Inviat a treia zi.

De Ziua Crucii, procesiunea solemna a scoaterii Sfintei Cruci si Sfanta Liturghie au fost savarsite de catre P.S. Ambrozie inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, cu participarea crestinilor veniti sa primeasca binecuvantarea Lui Dumnezeu.

Dupa cuvantul de invatatura rostit, P.S. Ambrozie, Episcopul Giugiului, a daruit distinctia de iconom stavrofor preotilor parohiei: P.C. Paroh Ciocanel Marian, slujitor la biserica de lemn care si-a praznuit hramul, si P.C. Mitu Florin Adrian, slujitor la biserica “Sf.Ierarh Spiridon” din cimitir.

Agapa care a avut loc dupa terminarea Sfintei Liturghii a adunat credinciosi in numar foarte mare si cu totii au dat slava lui Dumnezeu pentru toate.

in ziua hramului acestei biserici TV TRINITAS a transmis in cadrul emisiunii “Viata parohiilor” de la orele 18,30, un interviu cu P.C. Ciocanel Marian, alaturi de crediciosii care au participat la ridicarea sfintei biserici insotiti de copiii parohiei, nelipsiti si ei de la sfintele slujbe si actiunile bisericii.

relatare Mihaela Ciocanel

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.