Fotografii si relatari de la Pelerinajul de Florii in Arhiepiscopia Ramnicului

Fotografii de la Pelerinajul de Florii In Arhiepiscopia Ramnicului

Sambata, 27 martie 2010, In Sambata lui Lazar, Arhiepiscopia Ramnicului a organizat In cele trei protopopiate valcene: Dragasani, Horezu si Ramnicu Valcea, procesiunea de Florii intitulata „Credinta, unitate si slujire In Hristos Domnul, Mantuitorul lumii”.


In Protopopiatul Ramnicu Valcea procesiunea a pornit de la Biserica „Toti Sfintii”, la orele 16.00, – dupa oficierea Vecerniei Floriilor savarsita In aceasta biserica de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, care a citit rugaciunea de binecuvantare a stalparilor (ramurile de salcie) Impartite credinciosilor, – si s-a desfasurat pe un traseu care a inclus Biserica „Cuvioasa Parascheva”, Biserica „Buna Vestire” – Terasa, Biserica „Sfantul Dumitru”, Incheindu-se la Catedrala Arhiepiscopala, unde pelerinii au fost Intampinati de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, care a rostit un cuvant de Invatatura si s-au citit rugaciunile sfintirii icoanelor si de binecuvantare a pelerinilor.

Itinerarul pelerinajului a fost urmatorul: b-dul. Calea lui Traian (cu oprire la Biserica „Cuvioasa Parascheva”), str. Mihai Bravu (cu oprire la Biserica „Buna Vestire”), str. General Praporgescu (cu oprire la Biserica „Sfantul Dumitru”), b-dul. Nicolae Balcescu si str. Episcopiei.

In Arhiepiscopia Ramnicului este prima editie cand se organizeaza Pelerinajul de Florii.
La fiecare biserica cuprinsa In itinerariu, procesiunea a fost Intampinata de preotii si credinciosii din aceasta parohie.


La Procesiune au luat parte binecredinciosii crestini din municipiul Ramnicu Valcea si din Imprejurimi, Impreuna cu preotii din Protoieria Ramnicu Valcea.
Celelalte doua Protoierii din judetul Valcea (Dragasani si Horezu) au organizat pelerinaje pe plan local.

pentru Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

©redactare Andreea Zahariea publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 11/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.