publicat în: Arhivă

“Proiecte si experiente in agroturismul montan” – Vaideeni Valcea

Simpozionul "Proiecte si experiente In agroturismul montan", de la Vaideeni Valcea

simpozion Vaideeni 2011Dintre personalitatile implicate In realizarea simpozionului amintim: prof. Ion Vinereanu – amfitrion, dr. Costin Diaconescu, secretar general SGR, prof. univ. dr. Cristina Parvu – consilier Consiliul National de Evaluare si Examinare, prof. univ. dr. Ion Velcea, prof. univ. dr. Silviu Negut – decanul Facultatii de Relatii Internationale din cadrul A.S.E. Bucuresti, prof. univ. dr. Nicolae Ilinca – vicepresedinte SGR si prof. Marius Mazilu – inspector In cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Valcea.

Simpozionul s-a bucurat si de prezenta unor profesori din partea Universitatii de Stat din Dakota de Sud – U.S.A. – informeaza pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.


simpozion Vaideeni 2011

Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a participat in data de 11 iunie 2011, In localitatea Vaideeni la Simpozionul extraordinar cu tema: Proiecte si experiente In agroturismul montan, organizat de catre Societatea de Geografie din Romania In colaborare cu Primaria Vaideeni, Inspectoratul ?colar Judetea Valcea si ?coala ”Luca Solomon” din Vaideeni.

In cadrul manifestarii au sus?inut comunicari: Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul – „Pelerini si pelerinaj”, sociolog Ivan Jinaru – primarul comunei Vaideeni – „Turismul montan pastoral In Vaideeni, istorie si perspective”, prof. Gheorghe Ploaie – „Proiecte privind dezvoltarea infrastructurii turismului montan In Vaideeni”, prof. univ. dr. Ion Velcea – „Dezvoltarea durabila a turismului In Romania”, prof. univ. dr. Nicolae Ilinca – „Destinatiile si circulatia turistica In spa?iul carpatic romanesc”, prof. univ. dr. Silviu Negut – „Expeditia RAPAPATATIERRA, 2011”, prof. Anghel Daniel – „Consideratii asupra poten?ialului turistic al stanelor din Carpati” si prof. Dorina Camelia Ercus – „Turismul montan din localitatea Fundata, Brasov”.

In comunicarea prezentata, Preasfintia Sa a facut referire la modul In care pelerinajul Imbogateste viata spirituala a participantilor, prin descoperirea nu numai de noi locuri, ci mai ales de persoane, prin Imbogatirea din experienta si bagajul de cultura a celorlalti pelerini, subliniind faptul ca manastirile din Arhiepiscopia Ramnicului sunt restaurate, asteptand cu drag pelerini din tara si din strainatate.

Pe Intreg parcursul comunicarii s-a vizualizat filmul „Arhiepiscopia Ramnicului. Credinta, frumusete, liniste”, realizat de Biroul Media al Arhiepiscopiei Ramnicului In care sunt prezentate manastirile din Arhiepiscopia Ramnicului si obiectivele de atractie pentru pelerini informeaza pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.