Lucrari de consolidare a Pesterii Sfintei Fecioare din Lourdes, care risca sa se prabuseasca

Pestera Fecioarei Lourdes Massabielle Lacasuri Ortodoxe: din Toulouse
Lucrari de consolidare a Pesterii Sfintei Fecioare din Lourdes, care risca sa se prabuseasca

In pestera din Lourdes, vizitata In fiecare an de milioane de pelerini, au fost observate fisuri In piatra, existand riscul prabusirii acesteia din cauza infiltratiilor de apa. Prin urmare, In ianuarie va Incepe construirea unui zid de sustinere, conform reprezentantilor acestui sanctuar, citati de AFP.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


O inspectie Intreprinsa de catre Biroul de studiu IMS RN Saint-GAUDENS (Haute-Garonne) a aratat ca, la exteriorul grotei, In care au fost raportate aparitii ale Fecioarei, de catre catolica Bernadette Soubirous, In 1858 – vor fi atasate blocuri care vor cantari cateva tone – 15, dupa unii – prinse de peretele acesteia prin intermediul unor tije filetate.

Altele vor fi verificate, pentru a preveni caderile de piatra, iar zonele sensibile vor fi consolidate prin injectare de beton.

Roca In care se afla pestera, Massabielle, Inalta de 7 metri si avand 9,5 m adancime, este orientata spre nord nord-vest. Prin urmare, ea este supusa unei umiditati ridicate care Incurajeaza dezvoltarea fisurilor orizontale In care, apa adunandu-se, prin Inghetare Incepe sa distruga roca, dupa cum a explicat pentru AFP Foussier Benjamin, din serviciul de comunicare al sanctuarului.

”Lucrarile, a caror valoare ajunge la 60.000 euro, vor asigura zona In care se afla statuia Fecioarei", a spus el. Ele vor face imposibila oficierea Messei zilnice, dar pelerinii pot merge la pestera "aproape normal", dupa orele 15:00.

In sezonul de pelerinaj, din primavara si pana In toamna, In jur de 6 Messe vor fi celebrate Inaintea pesterii, si alte ceremonii, miile de pelerini dorind sa se Inchine la picioarele Statuii Fecioarei, un monument de aproape 2 metri Inaltime.

Aspectul general al stancii Massabielle va fi si el modificat, dar doar temporar, asigura Foussier, pana cand vegetatia va acoperi zonele consolidate.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.