Chifteluţe cusalată de cartofi (meniu pentru 4 persoane)
Timp de preparare: 45 minute.Pentruchifteluţe aveţi nevoie de:– 1 pachet cu soia granule;
– 2 cartofi (medii) fierţi, pisaţi;
– 4 – 5 căţei de usturoi pisaţi sau 3 – 4 fire de usturoi verde tocate mărunt;
– 3 – 4 linguri cu făină;
– sare, piper;
– verdeaţă tocată mărunt;
– ulei pentru prăjit;Preparare: Se fierbe soia, se lasă acoperită 5 – 10minute, apoi se strecoară. Se adaugă toate celelalte ingrediente şi se amestecă până se omogenizează. Consistenţa amestecului trebuie să fie similară celei din carne; dacă vi se pare prea moale,mai puneţi o lingură de făină (nu puneţi pâine muiată ca la prepararea cu carne pentru că se vor împrăştia în tigaie). Se formează apoi chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc la focmediu în ulei încins. Pentru salata de cartofi aveţi nevoie de:– 2 kg. de cartofi curăţaţi,tăiaţi bucăţele şi fierţi;
– 1 pungă cu amestec mexican de legume (congelate);
– 1 ceapă roşie sau albă sau 3 – 4 fire de ceapă verde (acest ingredient poate lipsi)
– 15 – 20 măsline de care doriţi (şi acest ingredient poate lipsi)
– oţet (de preferat de mere);
– sare, piper;
– 2 – 3 linguri cu ulei (orice fel)
Preparare: Când cartofii sunt aproape fierţi, se adaugă şi amestecul de legume, se fierb împreună 4 – 5 minute şi se strecoară. Setoacă mărunt ceapa (dacă alegeţi s-o folosiţi) şi se amestecă toate ingredientele . Se poate adăuga, după gust, ţelină şi/sau morcov rase foarte mărunt, 1 linguriţă de muştar, orice condiment văplace. Servite împreună, chifteluţele cu salata de cartofi arată foarte îmbietor. Înainte să le aşezaţi pe farfurie, puteţi pune câteva frunze de salată, o feliuţă de lămâie pentruornament.
– conf. Platforma 1 LacasuriOrtodoxe @KSLCatalin_int-act.11.04.8 Bucuresti/ Media Gallery (Chronicles) 1Rmp1. Traditional