O icoană a Maicii Domnului, dintr-o biserică în care nu se mai slujea, a început să izvorască lacrimi de mir

O icoană a Maicii Domnului, aflată într-o biserică dezafectată din satul Urusovo, din provincia Tula, la 200 Km sud de Moscova, a fost recent descoperită izvorând mir.
Pe 8 februarie 2020, s-a observat pentru prima dată că Icoana Maicii Domnului „A Semnului”, din Biserica Sfântului Arhanghel Mihail plângea, conform unei relatări a televiziunii 1tulatv.ru (https://1tulatv.ru/novosti/133566-v-hrame-pod-venevom-zamirotochila-ikona-bozhiey-materi-znamenie.html ).
De atunci, icoana a continuat să plângă în mod repetat la interval de câteva zile.
Biserica se află într-o stare precară, având nevoie de o restaurare serioasă, așa încât slujbele erau foarte rar oficiate aici, numai că începând cu observarea noii minuni slujbele au început să se țină zilnic, vestea icoanei izvorâtoare de mir atrăgând atenția asupra acestei biserici.
Istoria icoanei, conform unui raport al publicației rusești Orthodox Christianity (orthochristian.com) este, de asemenea, foarte interesantă. Ea a fost pictată în secolul al XVIII-lea, dar a fost descoperită abia în urmă cu 30 de ani, de un electrician, în podul unei clădiri abandonate unde colecta cabluri. El a luat icoana acasă, mărturisind ulterior că aceasta l-a ajutat foarte mult în viață. Când a îmbătrânit și a considerat că trebuia să o lase cuiva moștenire, acesta a dus icoana la Biserica Sfântul Mihail, unde a rămas până în ziua de astăzi.
Imagini video suprinzând icoana plângând pot fi văzute la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=GiRLTX6ibaU , imaginile de mai sus reprezentând stop cadre din filmul amintit.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.