Inaugurarea unui nou centru destinat persoanelor nevoiașe, în Chișinău

În scopul acordării de îngrijire socială persoanelor nevoiașe, Mitropolitul Vladimir din Biserica Ortodoxă din Moldova, de sub Patriarhia Rusă, a binecuvântat inaugurarea unui centru social și misionar în incinta Catedralei Înălțarea Domnului, din Chișinău.
Centrul este dedicat Icoanei Maicii Domnului “Bucuria tuturor celor necăjiți” și intenționează să sprijine persoane din familii vulnerabile din punct de vedere social, persoane în vârstă singure, persoane fără locuință, familii cu mulți copii.
O altă direcție de activitate a centrului este sprijinirea dezvoltării armonioase și a integrării sociale a copiilor și tinerilor care provin din medii vulnerabile. Centrul va fi coordonat de Sergiu Crudu, președintele Sectorului Sinodal pentru Activități Sociale și Caritate, și va oferi o gamă largă de activități culturale, educative și caritabile, inclusiv furnizarea de haine, o cantină socială, activități cu copiii și tinerii, studii biblice, conferințe etc.
Activitățile vor fi implementate de către membrii grupului de voluntari „Părintele Sofian Boghiu”. Adresa Centrului Social „Icoana Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor întristați” este: Chișinău, str. Grigore Ureche 58, Catedrala Înălțarea Domnului. Telefon de contact: 067223981 (Serghei Crudu).
Informația a fost oferită de Sectorul Sinodal pentru Activități Sociale și Caritate.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.