Bursa Ieromartirul Grigol Peradze, pentru seminariștii georgieni

Ieromartirul Grigol Peradze din Georgia (1889-1942) a fost un teolog, istoric și lingvist profund talentat, care a folosit cunoștințele sale vaste de dragul altora. El a predicat și a publicat omilii, a lucrat neobosit pentru a recupera și a păstra comorile istoriei și culturii ortodoxe georgiene și L-a urmat pe Hristos cu multă jertfă, încât și-a sacrificat până și propria viață pentru a-i salva pe alții aflați în lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz.

În onoarea acestui mare martir, Seminarul Sfântul Vladimir din New York a înființat Fondul de burse Sfântul Grigol Peradze, pentru a-i sprijini pe seminariștii din Biserica Ortodoxă din Georgia care doresc să-L slujească pe Hristos așa cum a făcut-o el, prin
plata cheltuielilor de învățământ și a altor cheltuieli educaționale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.