Ierarhul Andrei (Hoarște) hirotonit ca Episcop-Vicar de Cleveland, al Episcopiei Române din cadrul Bisericii Ortodoxe a Americii

La câteva zile după hirotonirea Arhimandritului Alexis (Trader) ca Episcop de Bethesda, Mitropolitul Tihon de Washington și alți ierarhi ai Bisericii din America, l-am hirotonit pe Ierarhul Andrei (Hoarște) ca Episcop-Vicar de Cleveland, asistent al Arhiepiscopului Nathanael al Episcopiei Române din cadrul Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA).
Slujbele au fost oficiate în Catedrala Sfântul Gheorghe din Southfield (Michigan), vineri 31 ianuarie și sâmbătă 1 februarie 2020.
Noul Episcop a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din America pe 12 noiembrie 2019, confirmând votul congresului Episcopiei Române a OCA din 31 august 2019.
Pe lângă Mitropolitul Tikhon și Arhiepiscopul Nathanael, ceilalți episcopi care au participat la hirotonie au fost Arhiepiscopii Veniamin de San Francisco, Irineu de Ottawa, Mihail de New York, Alexandru de Dallas, David de Sitka, Episcopii Paul de Chicago și Alexis de Bethesda, Mitropolitul Grigorie de Nyssa (Eparhia Carpato-Rusă din America de Nord, Patriarhia Constantinopolului) și Nicolae al Americii (Patriarhia României).
Episcopul Andrei (Hoarște) s-a născut în 1982, într-o familie creștin-ortodoxă din Făgăraș, România.
La vârsta de 15 ani s-a mutat cu familia sa în Statele Unite, unde s-a stabilit în Dearborn Heights, Michigan, devenind membru al Bisericii ortodoxe românești a Sfinților Petru și Pavel. În timpul studiilor secundare și universitare, a activat în viața parohiei și a Episcopiei.
În septembrie 2004, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Nathanael, a intrat la Facultatea greacă de Teologie a Sfintei Cruci, în Brookline, Massachusetts, primind un Master în Teologie, în 2008.
În octombrie 2010, a început studiile la Institutul Oriental Pontifical din Roma, unde a obținut un Doctorat în Teologie, în iunie 2019, în domeniul Studiilor Dogmatice și Liturgice.
Hirotonit diacon și preot în 2012, de către Arhiepiscopul Nathanael, a fost numit șef al Departamentului Episcopal pentru Adolescenți și Tineri, în 2012, apoi Vicar în Canada, în 2014, pentru a ajuta Episcopia în domeniul administrativ și pastoral.
Pe 13 octombrie 2019, a depus jurămintele monahale, primind numele de Andrei.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.