Patriarhul Onorific Filaret, suspendat din funcția sa de membru al Sinodului noii Biserici din Ucraina

Pe 4 februarie 2020, a avut loc o întâlnire a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Ucraina, de sub Patriarhia Constantinopolului, la ședință participând, conform unui comunicat de presă oficial al Biroului de Presă, toți membrii Sinodului, cu excepția Patriarhului Onorific Filaret, care a lipsit fără un motiv întemeiat (la cea de-a 6-a ședință consecutiv), fapt pentru care s-a decis suspendarea autorității sale din calitate de membru al Sinodului, fiind totodată invitat, împreună cu cei de aproape ai săi, la reconciliere și încetarea autoizolării. Sinodul a afirmat că Patriarhului Onorific Filaret i-a fost interzis, canonic, să efectueze orice hirotonie. Sfântul Sinod a condamnat, de asemenea, decizia arbitrară, unică, a Mitropolitului Mihail de Lutski și Volynsky, de a modifica calendarul bisericesc, pentru a evita schismele calendaristice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.