Patriarhul Rus propune: Dumnezeu ar trebui să fie menționat în Constituție!

„Majoritatea cetățenilor ruși crede în Dumnezeu. Mă refer nu doar la ortodocși, ci și la musulmani și mulți alții”, a spus Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, în ziua de 1 februarie 2020, la o recepție cu ocazia celei de-a unsprezecea aniversări a întronizării Sanctității Sale.
Potrivit Primatului Bisericii Ortodoxe Ruse, dacă Imnul Rusiei, care este unul dintre simbolurile Statului, conține cuvintele „Patrie, păzită de Dumnezeu!”, atunci “de ce nu se poate aminti acest lucru și în Constituția noastră”?
„Să ne rugăm, să lucrăm, pentru ca Dumnezeu să fie menționat în Legea noastră de bază”, a făcut apel Patriarhul, care a mai spus că s-ar putea lansa o discuție pe această temă.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin a depus în Duma de Stat un proiect de modificare a Constituției Federației Ruse. Camera Inferioară a Parlamentului Rus a adoptat în unanimitate, în primă lectură, proiectul de lege introdus de șeful statului. Modificările vizează dezvoltarea unor dispoziții care să definească bazele sistemului constituțional, drepturile și libertățile omului și civile.
A fost creat un grup de lucru pentru pregătirea modificărilor Constituției, care studiază în prezent propunerile de amendamente, conform Patriarhiei Ruse (patriarchia.ru).
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.