Declarație a Patriarhiei Antiohiei, cu privire la unele rapoarte recente despre cei doi Arhiepiscopi răpiți din Alep

În ultimele câteva luni, multe rapoarte și supoziții îngrijorătoare cu privire la cazul și soarta celor doi arhiepiscopi Boulos Yaziji și Mor Gregorius Youhanna Ibrahim, care au fost răpiți pe 22 aprilie 2013 în Alep, în vestul țării – Siria, au căpătat amploare în presă.
Patriarhia Grec-Ortodoxă a Antiohiei și a Întregului Răsărit și Patriarhia Ortodoxă Siriacă din Antiohia și Întregul Orient, au monitorizat îndeaproape aceste rapoarte care sunt total independente de eforturile proprii imense în căutarea celor doi Arhiepiscopi dispăruți și suntem hotărâți să nu lăsăm nicio piatră pe locul ei până nu identificăm unde se află aceștia și soarta lor.
În acest sens, nu confirmăm și nu negăm valabilitatea acestor rapoarte sau a diferitelor alte presupuneri pe care le-am primit zilnic din diverse surse.
Mulțumind sincer tuturor persoanelor și entităților preocupate de soarta Arhiepiscopilor noștri și mai ales celor care întreprind inițiative pentru a ajuta la salvarea vieții lor, rugăm pe toți să se roage pentru cei doi Arhierei și să îi invite pe toți cei care ne pot ajuta în eforturile noastre oficiale în a pune capăt acestui caz umanitar, contactând Bisericile prin intermediul canalelor oficiale, desemnate.
20 ianuarie 2020

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.