Iisus Hristos: Viața și învățătura Lui (vol. 2) – o nouă apariție din seria Mitropolitului Hilarion Alfeyev

Seminarul Sfântul Vladimir, din YONKERS, New York, a lansat al doilea volum din seria monumentală a Mitropolitului Hilarion Alfeyev despre viața și mesajul lui Iisus.
“Iisus Hristos: Viața și învățătura Lui”, vol. 2, se concentrează pe Predica de pe Munte, examinând Fericirile, Rugăciunea Domnului și alte învățături ale Domnului în lumina atât a cercetărilor actuale, cât și a tradiției perene a Bisericii.
Asemenea primului volum din serie – susținut de savanți cunoscuți, printre care Papa Benedict al XVI-lea și Mitropolitul Kallistos Ware, noua lucrare a Mitropolitului Hilarion are o valoare ridicată.
“Mitropolitul Hilarion… explică Predica de pe Munte, într-un limbaj care va fi apreciat atât de cei ce studiază Sfintele Scripturi, cât și de cititorii ușor întâmplători”, a declarat Franklin Graham, președinte și CEO al Asociației Evanghelice Billy Graham.
„Această carte indică permanent Persoana lui Iisus Hristos ca fiind Cel Care nu numai că a ținut Predica, ci a și trăit personal fiecare fațetă a acesteia, lucru pe care cu toții suntem încurajați să-l imităm”.
Craig S. Keener, Ph.D., din Asbury Theological Seminary a spus că noua lucrare „oferă perspective intertextuale, canonice și exegetice proaspete” asupra Predicii.
„Spre deosebire de lucrările care implică opinii exclusiv moderne”, a adăugat Keener, „acest volum se bazează foarte mult pe gama de interpreți din istorie, angajând îndelungata tradiție a Bisericii”.
SVS Press intenționează să lanseze celelalte patru volume ale seriei Mitropolitului Hilarion despre viața și mesajul lui Iisus, imediat ce vor fi traduse în engleză. Producerea și publicarea primului și celui de-al doilea volum “Iisus Hristos: Viața și învățăturile Sale” au fost sponsorizate, în parte, de donatori.
Despre autor:
Mitropolitul Hilarion Alfeyev este președintele Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei. El a scris numeroase lucrări despre Teologie și Istoria Bisericii și este un compozitor, recunoscut internațional, de muzică liturgică. Multe dintre lucrările sale sunt disponibile prin intermediul SVS Press.
Cartea, în limba engleză, poate fi achiziționată de la adresa: ( https://bbox.blackbaudhosting.com/webforms/service/page.redir?target=https%3a%2f%2fsvspress.com%2fjesus-christ-his-life-and-teaching-vol-2-the-sermon-on-the-mount%2f&srcid=18877739&srctid=1&erid=1343237065&trid=f6d38541-0bfb-4430-9ab7-8f8eaf8dca48 ).
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.