Un nou tur virtual al Lavrei Svyatogorsk din Ucraina

În cinstea sărbătorii viitoare (după calendarul vechi iulian) a Sfintei Teofanii a Domnului nostru, Dumnezeul și Mântuitorul Iisus Hristos, starețul și frații Sfintei Lavre Adormirea Maicii Domnului Svyatogorsk, a Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Rusă, au lansat un nou tur virtual al mănăstirii ( http://svlavra.dn.ua/ ), actualizat, care conține un număr mare de noi locații. Turul prezintă vederi asupra numeroaselor biserici și schituri aler Lavrei, asupra cimitirului, pangarelor, muzeului, chiliei Sfântului Ioan Zăvorâtul din Lavra Svyatogorsk, o vedere a stejarului vechi de 600 de ani al mănăstirii și multe altele.
Lavra Svyatogorsk este una dintre cele mai importante mănăstiri ale Bisericii Ortodoxe canonice Ucrainene de sub Patriarhia Rusă, amplasată pe malul drept al Râului Doneț, în estul provinciei Donetsk.
Primii călugări s-au stabilit în zonă în secolul al XV-lea. Prima mențiune scrisă despre mănăstire datează din 1627. Ecaterina a II-a a închis mănăstirea în 1787, iar reconstrucția ei a început în 1844.
Înainte de Primul Război Mondial, mănăstirea avea aproximativ 600 de călugări. A fost din nou închisă, de către bolșevici, în 1922, iar mai multe biserici au fost demolate în anii ‘30.
A fost restaurată în 1992, după căderea Uniunii Sovietice. În 2004, a primit oficial statutul de Lavră a Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Astăzi, comunitatea este formată din peste 100 de călugări.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.