Vizita Mitropolitului Iakovos de Mytilene, din Grecia, la comunitatea grecilor din comuna Izvoarele, Județul Tulcea

În ziua de 1 decembrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VISARION, Episcopul Tulcii, in biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din comuna Izvoarele, Județul Tulcea, păstorită de părintele paroh Eftimie Adrian Claudiu, a fost săvârșită Sfânta Liturghie arhiereasca de către Înaltpreasfințitul Părinte Iakovos, Mitropolit de Mytilene din Grecia, împreună cu un sobor de preoți.

Delegatia din Grecia, a adus cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Sfintele Moaște ale Sfântului Mucenic Pantelimon, de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, spre cinstire și închinare, pentru comunitatea elenă din comuna Izvoarele.

În comuna Izvoarele trăiește una dintre cele mai mari comunități compacte de greci din Romania, cu o vechime de aproximativ 200 de ani.

Foto și text,
Valeriu Leonov, corespondent local
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.