Ieromonahul Ieronim din Simonos Petras și Arhimandritul Sofronie (Saharov) din Essex au fost canonizați de Patriarhia Ecumenică


Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice a emis următorul comunicat:

„Pe 27 noiembrie 2019, Sfântul Sinod s-a întâlnit sub președinția Sanctității Sale [Patriarhul Bartolomeu], pentru a examina lucrarea programată pentru sesiunea sa de trei zile.

După citirea procesului-verbal al ședințelor anterioare, a avut loc examinarea subiectelor propuse pe ordinea de zi.

În mod special, Sfântul Sinod a acceptat raportul Comisiei Canonice, înscriindu-l pe Ieromonahul Ieronim din Simonos Petras în Sinaxarul Bisericii Ortodoxe, care a fost egumen al mănăstirii stavropighie patriarhală Simonos Petras, apoi iconom și părinte duhovnicesc al metocului Înălțarea Domnului, din Vyronas, în Attica, și pe Arhimandritul Sofronie Saharov, egumen și întemeietor al Mănăstirii stavropighie patriarhală a Sfântului Ioan Botezătorul, din Essex, ambii cunoscuți pentru viața lor sfântă”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.