Prima vizită a Arhiepiscopului Elpidofor al Americii în Cancelaria OCA

Luni, 4 noiembrie 2019, Mitropolitul Tihon, Primatul Bisericii Ortodoxe din America (OCA), l-a primit pe Arhiepiscopul Elpidofor al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești a Americii, al cărui predecesor a fost Arhiepiscopul Dimitrie. Aceasta a fost prima vizită a noului ierarh la Cancelaria Bisericii Ortodoxe din America. Cu această ocazie, după întâmpinare și închinarea în Capela Sfântul Serghie de Radonej, Arhiepiscopul Elpidofor i-a amintit Mitropolitului Tihon despre o întâlnire a acestora, anterioară, din Mănăstirea Halki din Constantinopol.
Cei doi au purtat discuții lungi pe diverse teme de interes reciproc, între care s-au numărat relațiile actuale și viitoare, precum și dialogul dintre Biserica Ortodoxă din America și Patriarhul Ecumenic. Adunarea Episcopilor Ortodocși canonici din Statele Unite, precum și situația Patriarhiei Ecumenice din Turcia. Mai multe fotografii găsiți la (adresa).
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.