Biserica Poloneză își menține poziția de refuzare a recunoașterii noii Biserici Ortodoxe a Ucrainei

Declarație a Bisericii Ortodoxe Poloneze privind noua Biserică Autocefală din Ucraina:
„Sfânta Adunare a Episcopilor, după ce a luat la cunoștință scrisorile Patriarhului Serbiei, Arhiepiscopului Albaniei și Mitropolitului Varșoviei, s-a adresat Sanctității Sale Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu, și a luat următoarea decizie: ‘Să mențină în vigoare poziția sa asupra autocefaliei Bisericii Ucrainene, cuprinsă în rezoluțiile Adunării Episcopale nr. 340 din 9 mai 2018, nr. 341 din 25 iunie 2018 și nr. 342 din 2 aprilie 2019. Biserica Autocefală Ortodoxă din Polonia nu se opune acordării autocefaliei Bisericii din Ucraina bazate pe norme dogmatice și canonice valabile pentru întreaga Biserică, dar nu și grupărilor de apostați-schismatici. Abaterile de la doctrina Sfintei Biserici nu pot constitui un corp eclesial sănătos. Aceasta distruge unitatea euharistică a întregii Ortodoxii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.