Cercetările National Geographic certifică faptul că Sfântul Mormânt din Ierusalim, din prezent, este același cu cel descoperit de Sfântul Împărat Constantin în urmă cu aproape 1700 de ani

National Geographic a publicat un articol cu ultimele cercetări privind Sfântul Mormânt al Domnului nostru Iisus Hristos. Din raport reiese că materialele de construcție datează din epoca romană și că Sfântul Mormânt al lui Iisus, din Ierusalim, este același descoperit de delegațiile Sfântului Împărat roman Constantin în anul 325 după Hristos.

În partea superioară a Mormântului Sfânt s-a efectuat tot atunci un decupaj, pentru a expune interiorul. Edicula a fost construită în jurul acestui Mormânt Sfânt.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.