Cum arăta Maica Domnului? Album foto de la Mormântul Maicii Domnului (la poalele Muntelui Măslinilor, în Ierusalim)

Chiar dacă regulile erminice ale iconografilor insistă pe faptul că icoanele Maicii Domnului ar trebui să o înfățișeze pe Preasfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu având părul negru și ochii negri, cu toate acestea, din Sfânta Tradiție și din viziunile sfinților aflăm că Maica Domnului a avut textura părului asemănătoare cu cea a spicului de grâu copt, iar ochii îi erau albaștri. Astfel, cele mai apropiate de înfățișarea reală a Maicii Domnului ar fi binecunoscutele icoane care poartă numele “Ierusalimiteanca” și “Paramithia”.
“Este foarte înaltă, are degetele lungi și uneori apare de obicei îmbrăcată asemenea unei călugărițe. Radiază un respect formidabil, cu toate că te poți apropia cu ușurință de ea prin rugăciune” (după cum am văzut în Cana Galileii, unde slujitorii s-au apropiat de ea pentru a-i cere ajutor, și nu de mire, Maica Domnului fiind persoana cu cea mai mare autoritate acolo, Fiul său nefiind cunoscut la acea vreme).

Maica Domnului, împreună cu Fiul ei, au avut o altfel de frumusețe lumească: pentru aceasta, atunci când Mântuitorul Iisus Hristos a fost batjocorit și bătut în Sanhedrin, au aruncat peste El o mantie, pentru a-I ascunde înfățișarea Sa evlavioasă, deoarece nimeni dintre cei care L-au văzut direct în față vreodată nu a putut simți răutate pentru El!…

Un album foto realizat la Mormântul Maicii Domnului – Ierusalim – puteți vedea la (adresa).

(Traducere Lăcașuri Ortodoxe, a unui material realizat pornind de la Evanghelia Sfântului Ioan Teologul, Sfântul Nicodim Athonitul și Sfântul Paisie Aghiorătul / Ascetic Experience)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.