Protopopiatul Urziceni – Tezaur Documentar

În aceste zile, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost publicată, în două volume, lucrarea “Protopopiatul Urziceni – Tezaur Documentar”

Ediția este îngrijită de Pr. Protopop de Urziceni, Aurel Berbec, și de Pr. Adrian Lucian Scărlătescu, slujitor al Catedralei din Urziceni.

Cartea reprezintă cel mai complet rezumat de până acum al principalelor evenimente din devenirea și dăinuirea Protopopiatului Urziceni.

Urziceni-ul a devenit reședință a Județului Ialomița în timpul domniei Sfântului Constantin Brâncoveanu, fiind așezat la intersecția unor drumuri principale și devenind un important centru de schimb al produselor agricole și animaliere. Pe atunci, Protopopii dădeau recomandări pentru hirotonie, făceau inspecții în parohii, cercetau moralitatea în rândul credincioșilor…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.