Școala în satul tradițional. Dulgherul și Tâmplarul

În perioada 27 – 30 iunie, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, fiind derulate în parteneriat media oficial Lăcașuri Ortodoxe, organizează Școala în satul tradițional. Dulgherul și Tâmplarul

Este vorba despre un atelier interactiv care prezintă diferențe și asemănări între materiale, unelte, precum și diferite tehnici utilizate în construcția caselor tradiționale.

Inițiativa se adresează vizitatorilor – familii cu copii, tineri, adolescenți, iar toți participanții vor putea încerca diferite unelte și vor putea reconstrui un segment din colțul unei case din bârne îmbinate cu cheutori.

Însoțiți de artizanul Adrian Șuiu, cei prezenți vor putea asambla machete 3D, modele ale unor case tradiționale din satul de altădată.

Atelierele vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Teascuri – Teascul cu șurub vertical din Vințu de Jos, jud. Alba, în intervalul orar 10:00 – 14:00. Participarea la ateliere se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în Muzeul ASTRA.

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.