publicat în: Arhivă

O tradiție veche de secole și o instalație de lampioane unică în lume, pe aleile Muzeului ASTRA

Muzeul ASTRA organizează în perioada 23 iunie – 4 august 2019 evenimentul Lantern Festival – China în 20 de legende. Pe tot parcursul evenimentului, 20 de instalații de lampioane vor ilumina aleile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, într-o atmosferă unică prin culori diferite.

Conform organizatorilor, “expoziția de instalații luminoase organizată în muzeu, pe o suprafață de 20 ha, intitulată Lantern Festival. Este un eveniment inedit, unicat în România, care vizează formarea unei noi audiențe în Muzeul ASTRA, dar și o nouă ofertă culturală cu prezentare nocturnă, foarte rar întâlnită în oferta culturală a muzeelor în aer liber din Europa. Concret, fenomenul ASTRA reconfirmă o prezență constantă în peisajul cultural internațional. Până în 4 august, de miercuri până duminică, la Muzeul ASTRA, între orele 20 și 24, vizitatorii vor putea admira o instalație de lampioane inedită și unică în lume, în baza biletului de intrare achiziționat în intervalul orar menționat mai sus”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, manager general Muzeul ASTRA

,,Este vorba despre o tradiție veche de secole, care a început să fie sărbătorită încă din timpul dinastiei Han (206 î.Hr.-221 d.Hr.). Ea reprezintă tablouri monumentale și pline de lumină din istorie și mitologie. Fiecare instalație spune o legendă sau reprezintă un simbol din China: Tărâmul urșilor panda, Patru anotimpuri, Anul Nou Chinezesc, Pasajul florilor, Concertul insectelor, Drumul binelui, Dragonul, Fantezia florilor sau Poarta Salutului.”, a declarat Constantin Chiriac, Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Agentia de știri Lăcașuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.