Vizită a reprezentanților Bisericii Ciprului în Ucraina de Vest

Arhimandritul Nectarie, secretar al Eparhiei de Tamassos a Bisericii Ortodoxe din Cipru, a vizitat parohiile Bisericii Ortodoxe din Ucraina care au făcut obiectul unor atacuri ale susținătorilor noii Biserici Autocefale, din Eparhiile Rovno și Volynia, în Ucraina de Vest. În discursurile sale către credincioși, Arhimandritul s-a concentrat pe faptul că Biserica Ciprului, una dintre primele, și-a exprimat sprijinul său deplin pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană de sub Patriarhia Moscovei și pentru Întâistătătorul acesteia, Mitropolitul Onufrie al Kievului.

“Primiți mai multă putere dacă faceți parte dintr-o Biserică persecutată. Lupta voastră va produce roade spirituale. Sunteți deja un exemplu de mărturisire, o mărturie a fidelității față de Biserica lui Hristos”, a spus Arhimandritul Nectarie. „Voi vă aflați în Biserică adevărată și canonică, deci nu aveți de ce vă teme”, a mai asigurat acesta, citat de revista franțuzească Orthodoxie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.