Mii de credincioși din Eparhia de Cernăuți-Bucovina au protestat împotriva confiscării bisericilor lor de către noua Biserică Autocefală a Ucrainei

Mii de credincioși din Eparhia rusească de Cernăuți-Bucovina au protestat împotriva confiscării bisericilor lor de către noua Biserică Autocefală a Ucrainei. Evenimentul a avut loc în a șasea zi de la confiscarea Bisericii Adormirii Maicii Domnului, din satul Tovtri, în Districtul Cernăuți, de către susținătorii autocefaliei. Laicii și clericii au manifestat, în frunte cu Mitropolitul Meletie de Cernăuți și Bucovina, și Episcopul Longin de Bancen, cântând și rostind rugăciuni în limbile rusă și română. În cererile lor, aceștia au amintit mai multe astfel de cazuri. Un material video poate fi vizionat la (adresa).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.