Rusia, Ucraina și Belarus: un spațiu comun de civilizație?

Pe 1 iunie, la Universitatea din Fribourg (Elveția), are loc o conferință intitulată: “Rusia, Ucraina și Belarus: un spațiu comun de civilizație?”. Vorbitorul principal va fi Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk (Alfeiev).

Patriarhul Kirill a numit evenimentele recente din Ucraina o “catastrofă civilizațională”. Într-o dezbatere publică, reprezentanții Rusiei, Ucrainei și Belarusului vor discuta pe marginea acestei chestiuni: există o civilizație comună care reunește oameni din diferite state, limbi și culturi într-o viață eclezială comună, caracterizată prin valori și un stil de viață care diferă de stilul de viață curent occidental? Este Europa pregătită și capabilă să integreze un astfel de model alternativ în “casa comună”? Ce rol joacă Biserica Ortodoxă în promovarea “ideii europene”?.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.