20 de ani de la canonizarea Sfintei Matrona de la Moscova

La 20 de ani de la canonizarea Sfintei Matrona de la Moscova, Patriarhul Chiril al Rusiei a oficiat Sfânta Liturghie în Mănăstirea Stavropighie Acoperământul Maicii Domnului, din Moscova, unde se află moaștele sfintei.

Dat fiind numărul mare de credincioși, în mânăstire au fost instalate ecrane video mari. Patriarhul a condus și procesiunea în jurul mănăstirii stărețite de Maica Teofana.

Un album foto, suprinzând evenimentul, poate fi văzut la (adresa). Iar o înregistrare video, găsiți la (adresa). Mai mult de 90 de biserici au fost ridicate ca rod al cinstirii Sfintei Matrona de la Moscova nu doar în Rusia, ci și în alte țări – Belarus, Moldova, Ucraina, SUA, Bulgaria și Serbia.

Sfânta Matrona, mutată la Domnul în 1952, s-a născut nevăzătoare și și-a pierdut capacitatea de a se deplasa de la vârsta de 17 ani. Prin viața sa ascetică și rugăciune neîncetată, Dumnezeu i-a oferit darul profeției și al facerii de minuni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.