După înlăturarea schismei, Biserica Etiopiană lansează planul său strategic

Conform informațiilor primite din Addis Ababa – Etiopia, prin serviciul OCP, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Etiopiei (EOTC) a aprobat noul plan strategic, în timpul primului Consiliu Sinodal (după procesul de unificare a Bisericii, din octombrie 2018 – vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe).

Arhiepiscopul Abuna Dioscoros a lansat un comunicat de presă, pe 27 martie 2019, privind procesul de punere în aplicare a noului plan strategic. El a spus că obiectivele majore ale planului strategic sunt crearea unei administrații bisericești corecte și demne de încredere, extinderea misiunii Bisericii și păstrarea tradițiilor Bisericii în conformitate cu nevoile actuale ale credincioșilor și răspunzând provocării lumii dinamice și altor forțe religioase. Planul urmărește și îmbunătățirea calității slujirii Bisericii.

Pentru ca proiectul să se bucure de succes, a fost constituit un comitet de implementare a acestuia (pentru 3 ani de activitate).

Potrivit presei, există o serie de provocări, însă, la adresa implementării cu succes, cum ar fi corupția, agenda politică a diferitelor grupuri etnocentrice și reformiste. De aceea, conducerea Bisericii a îndemnat clerul și credincioșii să coopereze în vederea punerii în aplicare a proiectului, prin rugăciuni, participări și contribuții financiare, precum și prin lupta împotriva corupției, politicii etnocentrice și informațiilor false propagate de grupurile reformiste.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.