publicat în: Arhivă

Discuție între Patriarhul siriac-ortodox și Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei

Pe 9 aprilie 2019, Patriarhul siriac ortodox de rit oriental Mor Ignatius Aphrem II s-a întâlnit cu Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, la Palatul Regal din Amman. Patriarhul a mulțumit Majestății Sale, pentru sprijinirea Bisericilor și a prezenței creștine în regiune, remarcând situația din Siria și Irak. Acesta și-a exprimat fericirea, de asemenea, în ce privește evoluțiile pozitive din Siria.

Cu toate acestea, el a denunțat misterul din jurul cazului celor doi Arhiepiscopi răpiți din Aleppo: Mor Gregorius Youhanna Ibrahim și Boulos Yaziji. Patriarhul a cerut, în acest sens, ajutorul Majestății Sale, pentru a duce cazul la bun sfârșit.

Patriarhul a mai discutat și despre o biserică ortodoxă siriacă ce urmează să fie construită pe Râul Iordan în viitorul apropiat și l-a prezentat Majestății Sale pe Pr. Raban Gabriel Dahho, numit nou Arhiepiscop Vicar Patriarhal în Ierusalim, Iordania și Țara Sfântă.

Majestatea Sa, Regele Abdullah, l-a salutat pe Patriarh și l-a asigurat că creștinii sunt o componentă majoră a regiunii și că Iordania va continua să apere proprietățile Bisericilor, în special în Ierusalim, și nu va înceta să sprijine prezența creștină în Orientul Mijlociu, mai ales în Iordania.