UNDE AU DISPĂRUT? 6 ani de la răpirea celor doi Arhiepiscopi ortodocși răpiți în Siria…

Organizația ISIS este învinsa. Conflictul din Siria aproape că s-a încheiat. Cu toate acestea, soarta Episcopilor creștini ortodocși răpiți din Alep rămâne un mister. Aprilie 2019 marchează trecerea a 6 ani de la răpirea prelaților ortodocși din Alep.

Arhiepiscopul siriac-ortodox Yohanna Ibrahim și Arhiepiscopul grec-ortodox Boulos Yazigi au fost răpiți de militanți în aprilie 2013 (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe), în timp ce se întorceau de la granița turcă în orașul lor Alep, după ce negociaseră eliberarea altor doi preoți răpiți.

Se crede că răpitorii lor erau teroriști ceceni. Unde au dispărut? Care este soarta lor? Nimic nu este clar. Să sperăm și să ne rugăm pentru întoarcerea lor în siguranță. Comitetul Consiliului Mondial al Bisericilor a reînnoit și el apelul pentru eliberarea Arhiepiscopilor din Alep.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.