Patriarhul Bartolomeu s-a adresat credincioșilor bulgari

„Patriarhia Ecumenică îmbrățișează toate națiunile și toate popoarele cărora le-a transmis, prin activitatea sa misionară, Sfânta Credință Ortodoxă și Botezul Ortodox“, a spus Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, în predica sa, cu ocazia Slujbei Acatistului Maicii Domnului, care a fost oficiată vineri dimineața, 5 aprilie 2019, în Biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena, adresându-se comunității bulgare din Adrianoupolis (Edirne).

Conform publicației grecești Romfea, Patriarhul a continuat: „De fapt, așa cum am spus, grecii și bulgarii sunt uniți prin Credința Ortodoxă. Aceasta este mai presus de orice alt caracter distinctiv, de limbă, națiune, rasă. Cristelnița Botezului comun este cea care ne unește, Botezul în Sfânta Biserică Ortodoxă.

Credința în Dumnezeul Unul în Treime, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, ne unește. Dorința dulce a Învierii Domnului ne unește. Idealurile comune, valorile comune, cauzele universale ne unesc – care se desfășoară în Sfânta Mare Biserică a lui Hristos, de-a lungul secolelor.

Și, datorită acestor idealuri și acestor valori, Patriarhia Ecumenică îmbrățișează toate națiunile și toate popoarele cărora le-a transmis, prin activitatea sa misionară, Sfânta Credință Ortodoxă și Botezul Ortodox. Iar, între aceste națiuni și popoare care au fost creștinate și civilizate de Patriarhia Ecumenică de Constantinopol, prima este Bulgaria. Prima fiică a Bisericii din Constantinopol este Preasfânta Biserică Ortodoxă din Bulgaria, cu care se mândrește Biserica-Mamă a Constantinopolului”.

În continuare, în prezența Mitropolitului de Stara Zagora, Ciprian, Patriarhul a transmis, din Adrianoupolis, sărutul fratern Preafericitului Părinte Patriarh al Bulgariei, Neofit, și tuturor ierarhiei Preasfintei Biserici a Bulgariei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.