Mănăstirea bizantină Daphni – fotogalerie

Mănăstirea bizantină Daphni se află la 11 km de centrul orașului Atena. A fost întemeiată în secolul al VI-lea, pe locul unui templu păgân antic distrus de goți în anul 395. Biserica principală a mănăstirii a fost construită în prima parte a secolului al XI-lea și este una dintre cele mai importante lucrări arhitecturale ale dinastiei macedonene. Mozaicurile datează din timpul Dinastiei Comnenilor. După căderea Constantinopolului, mănăstirea a fost preluată de cruciați și, în 1206, ea a fost transferată Abatiei cisterciene Bellevaud, Franța. După capturarea Atenei de către otomani în 1458, sultanul Mehmed al II-lea a returnat mănăstirea ortodocșilor. În 1821, după începutul Revoluției Grecești, sultanul Mahmud al II-lea a ordonat dizolvarea mănăstirii. În 1990, mănăstirea a fost adăugată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Putem vedea la (adresa) o galerie foto cu mozaicurile mănăstirii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.