Decizia Conferinței Episcopilor Ortodocși din Germania – 23 martie 2019

“Preasfințiile Voastre, dragi confrați,
În această zi [23 martie 2019], Conferința Episcopilor Ortodocși din Germania a examinat scrisorile din 12 februarie și 8 martie [vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe – scrisori primite recent de la Arhiepiscopii Marc și Tihon, ai Patriarhiei Moscovei, care în urma deciziei Patriarhiei Ruse nu participă la Conferință] ale acestui an și a decis următoarele.

Am discutat în detaliu aceste două scrisori și vă mulțumim pentru interesul față de continuarea cooperării pan-ortodoxe. Apreciem acest plan de păstrare și continuare a lucrărilor Conferinței Episcopale. Rapoartele eparhiale și deliberările Conferinței noastre Episcopale au arătat că dezvoltarea vieții comune a credincioșilor noștri, a comunităților noastre ecleziale și eparhiilor noastre nu poate și nu trebuie să fie întreruptă. Prin urmare, vă încurajăm să căutați soluții în urmărirea cooperării noastre care, fără a schimba statutul actual hotărât într-un mod pan-ortodox, va duce mai departe prezența noastră ortodoxă în Germania într-un mod credibil.

În ceea ce privește propunerile dvs. de reorganizare a președinției Conferinței Episcopilor Ortodocși din Germania, considerăm că decizia unei schimbări privind crearea și organizarea Conferinței Episcopale ar afecta direct sau indirect toate Conferințele Episcopale, așa încât aceasta poate fi luată doar la nivel panortodox. În consecință, ea depășește competența noastră.

Vă invităm, fraților episcopi, la o discuție informală și ne vom bucura dacă veți participa. Data va fi stabilită la secretariatul Episcopului Grigorie. În această perioadă a pocăinței, în Post și pregătire pentru Sfintele Paști, suntem în mod special angajați în cauza comună a Ortodoxiei și viitorul său în Germania „ca lumea să creadă“ (Ioan 17, 21) și vă salutăm cu binecuvântări frățești.”
+ Mitropolitul Augustin al Germaniei,

Exarhul Europei Centrale, președintele Conferinței Episcopilor Ortodocși din Germania

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.