A început Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale, faza locală (județul Sibiu)

Muzeul ASTRA a dat startul Olimpiadei Meșteșuguri Artistice Tradiționale, ediția a XXIV-a, faza locală (județul Sibiu). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, iar ediția din acest an are loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în perioada 26-28 martie.

În competiție s-au înscris 122 elevi din 39 de unități școlare sau conexe și ateliere particulare din 14 localități pe raza județului Sibiu. Aceștia participă la următoarele secțiuni: pictat icoane pe sticlă și lemn, pictură naivă, prelucrarea artistică a lemnului, mobilier pictat, pirogravură, xilogravură, metaloplastie, linguri pictate pe lemn, ceramica, ţesut la război orizontal, cusut, brodat, confecţionat piese de port popular, împletit, ciucuri pe chelteu, artă decorativă, confectionat masti.

Câștigătorii vor participa la faza națională a competiției, care va avea loc între 24 și 28 iulie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Asociația Lăcașuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentelor ASTRA Sibiu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.