Zi de mare sărbătoare în Mitropolia de Ruse. Darul oferit de Patriarhul României va ajunge în Catedrala Mitropolitană

Sâmbătă, 23 martie 2019, Mitropolia de Ruse din cadrul Bisericii Ortodoxe surori a Bulgariei se află în sărbătoare. Se împlinesc cinci ani de la intronizarea ca întâistătător al scaunului mitropolitan al Mitropoliei de Ruse, continuatoare a străvechii Eparhii a Cervenului și Durustorumului, a Înaltpreasfinției Sale Mitropolitul Naum de Ruse – membru de onoare al Asociației Lăcasuri Ortodoxe.

În dimineața zilei de 23 martie, în Catedrala mitropolitană din Ruse se vor oficia Slujba Utreniei și cea a Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, de către ÎPS Mitropolit Naum de Ruse, înconjurat de către un sobor de Arhierei, Arhimandriți și preoti din diverse mânăstiri și biserici.

Pentru prima dată, va fi adus în Catedrala Mitropolitană, pentru închinare și venerare, Veșmântul care a acoperit Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov. Acest veșmânt de mare preț este darul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru Biserica Bulgară, oferit în data de 27 octombrie 2019.

Pânâ la acest moment, Sfăntul Veșmânt a fost păstrat în Reședința Mitropolitană, iar după ziua de 23 martie va fi dus spre închinare permanentă în biserica mânăstirii în care s-a nevoit Sfântul desculț al Bucureștilor, Dimitrie cel Nou din Basarabi.

A consemnat pentru Lăcașuri Ortodoxe, corespondentul din teritoriu Ing. Aurelian (Relu) Cotoban

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.